Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Eu sper ca moţiunea de cenzură să treacă. Vom purta discuții cu fiecare parlamentar / Ce spune despre relația cu președintele Iohannis

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 iunie 2021

Partidul Social Democrat va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu la jumătatea lunii iunie, iar liderul PSD susține că va purta discuții „fără aroganță, cu argumente” cu fiecare parlamentar în parte pentru a-i determina să voteze împotriva Executivului.

Moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă pe 14 iunie, potrivit liderului social-democrat.

Eu sper ca moţiunea de cenzură să treacă. (…) Trebuie să se hotărască parlamentarii, şi cei din AUR, şi din PSD şi minorităţi: vor patru luni de troc pe banii românilor şi să continuăm aşa sau vor vota moţiunea de cenzură. Până pe data de 14 o să terminăm tot draftul şi, fără aroganţă, cu argumente, o să avem discuţii cu fiecare parlamentar din Parlamentul României să încercăm să dărâmăm acest dezastru naţional pe care îl conduc domnul Cîţu şi gaşca lui”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România TV, citat de News.ro.

Marcel Ciolacu s-a referit și la Congresul PNL, ce va avea loc în luna septembrie, pe care îl consideră „o bătaie pe funcțiile statului român și pe banii noștri, ai tuturor”.

Eu înţeleg că ai congres, dar nu trebuie să-ţi plăteşti voturile din banii publici şi să continui acest lucru. (…) Aceste patru luni va fi un dezastru. Nu e bătaia celui mai bun discurs în PNL sau bătaia care-i cel mai bun pentru PNL sau pentru România. Nu. Va fi bătaia unu împarte funcţii, că e şef de partid, unu împarte banii. Pe ce? Pe funcţiile statului român şi pe banii noştri, ai tuturor. Au transferat o luptă de partid pe o luptă de resurse şi vom veni în următoarele zile cu cifre şi cu sume date în aceste direcţii”, a adăugat Ciolacu.

„Iohannis să-și ceară scuze”

În ceea ce privește relația pe care o are cu președintele Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu respinge acuzațiile potrivit cărora ar avea o înțelegere secretă cu șeful statului.

Când aud pe unu: Ciolacu şi PSD-ul sunt înţeleşi cu Iohannis. N-am, dom-le, ce să mă înţeleg cu ei! Eu pe Iohannis nu-l iert şi nu stau de vorbă cu el. Până nu iese public şi-şi cere scuze cu ciuma roşie.. e cea mai mare mizerie, că am stat şi am tăcut până acum”, a precizat șeful PSD.

În plus, liderul social-democraților susține că așteaptă scuze din partea președintelui pentru afirmațiile pe care le-a făcut la adresa PSD în ultimii ani.

Ce comunicare să avem? Noi suntem în opoziţie, a zis că PSD-ul nu mai contează politic… Să iasă public să-şi ceară scuze nu mie, nu parlamentarilor… oamenilor care au votat cu PSD. Vrea să-i spun eu la televizor – dar ştie la fel de bine ca şi mine – de unde e ciuma roşie, cine a scos-o. Cum poţi să instigi în halul ăsta tu, preşedintele României? Acuma vine copy-paste ăsta, domnul Cîţu şi vine la fel: dom-le administraţiile PSD… mă, nu-ţi e ruşine, că scot toate hârtiile acu cum dai mită la fiecare administraţie PNL?”, a afirmat liderul social-democraților.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW