Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: După moțiune, dacă va trece, vom propune un guvern de uniune națională

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 17 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, va propune un guvern de uniune națională până în luna noiembrie.

„Este o moțiune serioasă și chiar dorim să treacă. Nu avem un scop politic, nu avem un program politic. Dorim să stopăm un lucru care nu se face niciunde într-o țară dezvoltată. Nu ai dreptul să schimbi regulile în timpul jocului. (…) După moțiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru. Este varianta unui guvern de uniune națională până în noiembrie, când sunt alegeri la termen”, a declarat Marcel Ciolacu.

Social-democratul susține că intenția PNL de a provoca organizarea alegerilor anticipate este „un moft”. Totodată, acesta a declarat că nu există o majoritate pentru aprobarea moțiunii de cenzură.

În cazul în care moțiunea de cenzură nu va trece în Parlament, Marcel Ciolacu susține că va ataca la CCR proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Guvernul PNL își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul PNL a decis să-și asume răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege referitor la revenirea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat imediat după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul pe care îl conduce își va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi că social-democrații vor depune moțiune de cenzură. UDMR a anunțat că va vota moțiunea de cenzură.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW