Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, după incidentele violente de la protestul AUR: Ce a făcut Simion e un abuz, nu a câștigat niciun vot

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 11 mai 2023 Etichete: , , ,

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a vorbit în seara zilei de miercuri, 10 mai, despre protestul organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din fața Parlamentului, care a degenerat în conflicte cu jandarmii, iar mai mulți politicieni au fost agresați.

„Atributul Parlamentului e de a legifera, de a vota, există dezbateri în comisii. Dacă agresezi parlamentarii, vor ține comisiile online. E o mare manipulare (…) E un stil politic, unele partide așa funcționează, cu manipulare și intoxicare a unor persoane. Am câștigat dreptul de a ieși și de a ne manifesta în stradă și țin mult la el. Dar până la violența e cale lungă (…) Ce a făcut Simion e un abuz, nu a câștigat niciun vot, dimpotrivă, a încercat ceva cu acei oameni care au dat curs apelului lui și vor vedea peste o lună sau două că nu se fură niciun copil”, a spus Ciolacu la România TV.

Liderul Partidului Social-Democrat (PSD) a adăugat că AUR apelează la tehnicile „inventate” de Uniunea Salvați România (USR).

„Copiază ce au inventat cei de la USR. Aceste manifestări au fost făcute în stradă și în Parlament prima dată de USR. Se copiază acest comportament. Nu duce la ceva bun, pentru că ține loc de dialog”, a mai spus Ciolacu.

Context

Parlamentarii AUR și susținătorii partidului au protestat în dimineața zilei de miercuri, 10 mai, în fața Parlamentului, acuzând că un proiect de lege supus votului ar urma „separe copiii români de familii”.

Cel puțin doi parlamentari au fost asaltați de manifestanții AUR. Între aceștia se numără fostul premier Ludovic Orban, care a declarat că a fost scuipat, lovit și insultat, cât și Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, la adresa căruia protestatarii au scandat „Luați-i gâtul!”.

Jandarmeria a remis un comunicat de presă prin care anunță că manifestația AUR este ilegală.

„Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române.

Un alt scandal având partidul AUR în centru a marcat ziua de miercuri. O colaboratoarea din Camera Deputaților a încercat să intre cu patru gloanțe în Palatul Parlamentului. Detalii aici.

CITEȘTE ȘI: Protestele AUR, între campanie electorală și propagandă – ANALIZĂ

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW