Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, despre deputata PSD care a votat multiplu: Se mai întâmplă. Trebuie să modificăm legea

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 4 martie 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, în legătură cu deputata PSD surprinsă în timp ce vota multiplu amendamente la Legea Bugetului, că nu este o situație singulară în Parlamentul României, iar pentru prevenirea unor astfel de evenimente este necesar ca regulamentul să fie înăsprit.

„Am văzut şi eu, a fost un caz. O să discutăm la grup despre acest lucru. Ştiţi foarte bine, se mai întâmplă astfel de lucruri, un coleg pleacă să îşi ia cafeaua… Trebuie să modificăm legea. Dar au existat cazuri şi de la PNL şi de la USR. Cum poate fi stopat acest lucru? Prin lege. Prin sancţiuni. O să venim cu o modificare la Regulamentul camerelor. (…) Categoric. E o greşeală. Eu de câte ori am o urgenţă şi nu mai pot participa la vot, îmi iau cartela, mi-o pun în buzunar, plec, mă întorc, introduc cartela. O să avem o discuţie la grup despre aceste cazuri. (…) Consider că forţarea acelor voturi a fost făcută gratuit, adică a fost un gest reflex care nu se impunea”, a declarat Marcel Ciolacu, la Digi 24, citat de Agerpres.

Context

Deputații Matilda Goleac (PSD), Lucian Feodorov (AUR) și Ciprian-Titi Stoica (AUR) au fost surprinși luni, în ședința de plen, în timp ce votau amendamente la Legea Bugetului de Stat pe 2021 în locul unor colegi, lucru interzis expres de regulament.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW