Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, despre afacerile finanțate din PNRR ale nepotului său: „Trebuie să trăiască şi ei, au copii mici”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 octombrie 2024 Etichete:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că a vorbit cu nepotul său, Mihai Cristian Ciolacu, și a subliniat că acesta nu a vândut afacerea în domeniul energetic pentru care a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Normal că am avut o discuţie cu el şi mi-a spus că el nu a vândut absolut nimic. Faptul că a aplicat ca fiecare om de afaceri, e alt lucru. În primul rând nu a avut acces la niciun ban din PNRR, sunt multe etape. Astfel de proiecte durează ani de zile. Şi mi-a zis foarte clar, domnule, eu nu am vândut nimic. Încercăm să-l facem cu împrumuturi. Cum se face împrumut de la CEC. Între timp, ce mi-a detaliat el, nu se mai încadrează la parametrii pe care i-au avut, fiindcă între timp a scăzut costul la energia verde, problemele lui. E treaba lui, are un partener acolo. Iarăşi o discuţie. Am un nepot care munceşte în zona privată, am o nepoată care a terminat cu 10 Regia şi munceşte la ICR. «Domnule, de ce munceşte nepoata lui Ciolacu? Are şi un salariu imens!» Am întrebat-o şi pe Andreea, are vreo 3.600 de lei. Acum nici nu ştii cum e bine, nici nu poţi să… ce să le fac copiilor?  Trebuie să trăiască şi ei, au copii mici”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la Digi FM.

HotNews.ro a relatat că Mihai Cristian Ciolacu ar urma să vândă către firma Premier Energy Group, controlată de omul de afaceri ceh Jiří Šmejc, CEO al companiei care deține postul ProTV, două proiecte de parcuri fotovoltaice pentru care a cerut finanțări prin PNRR.

În 13 martie 2023, arată sursa citată, Mihai Cristian Ciolacu a obținut de la Transelectrica, compania statului, avizele tehnice de racordare (ATR) la rețeaua transportatorului național de energie, pentru două firme fondate în 2022, care aveau zero cifră de afaceri în ambii ani, potrivit Registrului Comerțului.

În mai 2023, cele două firme au ajuns pe listele cu finanțări prin PNRR, pentru două proiecte de parcuri fotovoltaice și stocare a energiei.

Recent, în vara lui 2024, nepotul premierului Marcel Ciolacu a scos cele două proiecte la vânzare și a încheiat acorduri prealabile cu Premier Energy Group, notează HotNews.ro.

CITEȘTE ȘI: Nepotul lui Marcel Ciolacu și soția lui Sorin Grindeanu, parteneri de afaceri imobiliare cu prim-vicepreședintele PSD Timiș

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii