Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2021

Marcel Ciolacu insistă cu scenariul alegerilor anticipate. Președintele Partidului Social Democrat a transmis luni, 11 octombrie, că formațiunea sa se va opune învestirii unui cabinet condus de Dacian Cioloș, menționând ca variantă de ieșire din criza politică o rundă de alegeri înainte de termen. 

„Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate! PSD NU va vota niciodată un nou Guvern ZERO! Am dat jos Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură în care am criticat și prestația miniștrilor USR. PNL și USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Toată România știe acest lucru! Să se voteze partenerii alianței pierzătorilor între ei! Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina personală de Facebook.

Alegerile anticipate ar avantaja PSD, partid cotat în sondaje la 35% din intenția de vot, cu circa 6% mai mult decât la scrutinul din decembrie 2020 și mai ales AUR, care și-a dublat cota în ultimele nouă luni, ajungând la circa 17%. Cu toate acestea, scenariul alegerilor înainte de termen este puțin probabil.

Potrivit Constituției, alegerile anticipate în România pot fi organizate doar în cazul în care două propuneri de executiv sunt respinse de către Parlament în termen de 60 de zile una de cealaltă, iar preşedintele României solicită celor două Camere dizolvarea Parlamentului. Cu alte cuvinte, cheile se află în mâinile lui Klaus Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW