Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, către „șarlatanii” care au crescut prețul la carburanți: Să știe că se joacă cu focul chiar în benzinărie!

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 10 martie 2022

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, a anunțat joi, 10 martie, că a mobilizat miniștrii social-democrați, în contextul isteriei generate de prețurile la carburant. Ciolacu a explicat, pe Facebook, că a cerut miniștrilor PSD „să acționeze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii”.

„Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine își imaginează că mai poate face asta, să știe că se joacă cu focul chiar în benzinărie! Specula și lăcomia acestor șarlatani care vor să facă rapid munți de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranșantă și dură din partea instituțiilor statului! Am cerut miniștrilor PSD să acționeze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii”, a scris președintele Camerei Deputaților pe Facebook.

Ciolacu a mai precizat că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a trimis Direcția Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acțiune de control și monitorizare a pieței carburanților, adăugând că „vor fi analizate prețurile de cumpărare și vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi prețurilor”.

Totodată, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ANPC să efectueze verificări la toți furnizorii de combustibil care au mărit aseară prețurile. F

„Foarte repede, Ministerul va veni cu o soluție legală – din practica europeană- astfel încât toți distribuitorii să fie licențiați și să-și piardă licența imediat ce încalcă regulile.

Aștept și din partea Consiliului Concurenței mai multă acțiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Această instituție încremenită în timp trebuie să se trezească și să-și amintească că servește interesul public!”, se mai arată în postare.

De asemenea, Ciolacu punctează că în următoarea ședință a Coaliției va cere măsuri clare, „astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculații și încercări de destabilizare a economiei românești”.

„Această Coaliție s-a format pentru a găsi soluții. Și asta trebuie să livrăm populației!”, conchide postarea.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW