Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu anunță că PSD nu va avea o propunere de prim-ministru la consultările de la Cotroceni

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , ,

Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă nu va avea o propunere de prim-ministru și nu va vota învestirea unui nou guvern condus de Ludovic Orban, dacă în componența acestuia va fi și ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache.

Întrebat dacă PSD va merge la consultări cu o propunere de prim-ministru, Marcel Ciolacu a infirmat această variantă.

„Nu, vom merge deschişi. Această criză politică în acest moment România şi românii nu şi-o pot permite. Vom merge deschişi. Sper de această dată, Preşedintele României să găsească soluţia corectă. A prelungit prea mult până acum criza politică domnul Iohannis”.

De asemenea, Ciolacu a transmis că PSD va vota împotriva unui guvern din care face parte ministrul Sănătății, Victor Costache.

„Categoric e o variantă proastă pentru toată lumea, mai ales pentru România, dar este o variantă care poate crea o majoritate în Parlament. Nu sunt ferm convins că am vota-o, să vedem şi componenţa guvernului. În primul rând, dacă rămâne domnul Costache, cu certitudine e o variantă pe care nu o vom vota. Cea mai bună variantă ar fi un guvern de uniune naţională condus de un premier tehnocrat”.

Declarația lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care Florin Cîțu și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat, iar Klaus Iohannis a invitat vineri partidele politice la consultări pentru desemnarea unui alt candidat.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW