Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu a fost luat în vizor de MAE rus. Maria Zaharova îl acuză pe premier de „imixtiune grosolană în afacerile Republicii Moldova”

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 23 mai 2024 Etichete: , ,

Marcel Ciolacu a fost luat în vizor de Ministerul Afacerilor Externe rus. Astăzi, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a afacerilor externe ruse, l-a acuzat pe premierul României de „imixtiune grosolană în afacerile Republicii Moldova”, a relatat agenția de presă TASS.

TASS a relatat că Marcel Ciolacu a declarat la postul de televiziune Digi24 că în Republica Moldova „există doar români și doar limba română”, și că „nu există moldoveni, nu există o limbă moldovenească”.

Declarația premierului României a înfuriat-o pe Maria Zaharova, care a răbufnit și l-a acuzat pe Ciolacu de faptul că se amestecă în afacerile externe ale Republicii Moldova.

„Atragem atenția asupra faptului că astfel de declarații provocatoare ale oficialilor români, care constituie o imixtiune grosolană, inclusiv în afacerile interne ale Republicii Moldova, rămân fără un răspuns adecvat din partea Chișinăului oficial”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Marcel Ciolacu a mai declarat anterior că Maia Sandu este „singura soluție europeană și democratică pentru Moldova” și că Republica Moldova va beneficia în continuare de sprijinul României.

Zaharova, mânată de Ilan Șor

Declarațiile purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse vin la o săptămână după ce Ilan Șor, oligarhul fugar, a organizat un protest alături de blocul politic „Victorie”, pe care îl coordonează, în fața Ambasadei României la Chișinău.

Protestatarii au scandat „rușine” și ”ambasadorul, la răspundere” ca răspuns la afirmațiile lui Marcel Ciolacu și cu scopul de a îndârji populația din Republica Moldova.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW