Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


MApN: O nouă indemnizație lunară pentru invalizi, veterani și văduvele de război

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 iunie 2021

Guvernul a adoptat, miercuri, o Ordonanță de Urgență prin care invalizii, veteranii și văduvele de război vor primi, lunar, o indemnizație de gratitudine neimpozabilă. Pentru anul în curs, valoarea acesteia ajunge la 2.690 de lei, potrivit MApN.

Prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata. Pentru anul în curs, aceasta va fi în valoare de 2.690 lei, sumă neimpozabilă”, potrivit unui comunicat transmis de MApN.

Noua indemnizație de gratitudine se va cumula cu indemnizația de care beneficiau până acum invalizii, veteranii și văduvele de război. Până la momentul adoptării OUG, în România existau 2.521 de beneficiari ai acestui drept, arată Ministerul Apărării.

Statul român își exprimă astfel recunoștința, respectul și admirația față de cei care și-au pus viața în slujba țării, venind cu o reparație morală și materială care să contribuie la asigurarea unui venit suplimentar pentru aceste categorii de beneficiari”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW