Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MApN: O aeronavă de dimensiuni reduse din Ucraina a intrat fără permisiune în spațiul aerian al României

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 martie 2022

Un obiect aerian de dimensiuni reduse din Ucraina, cel mai probabil fiind vorba de o dronă, a survolat spațiul aerian al României în noaptea de joi spre vineri, a transmis Ministerul Apărării.

Sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute”, potrivit unui comunicat transmis vineri de MApN.

Concret, aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23:23, și a părăsit spațiul aerian național, către Ungaria, în jurul orei 23:26.

Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian”, arată sursa citată.

Cel mai probabil, este vorba de drona care s-a prăbușit joi seară în Zagreb, potrivit surselor Main News.

Premierul Croației, Andrej Plenković, a confirmat incidentul și a menționat că aparatul prăbușit în Zagreb ar putea fi o dronă folosită de Ucraina sau de Federația Rusă, ce a pătruns pe teritoriul țării venind din Ungaria, relatează Euronews.

Experții militari consultați de publicația War Zone au transmis că ar fi vorba de un aparat de zbor Tuk-141, ce se află în dotarea forțelor ucrainene.


Sursă foto: timesofisrael.com

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *