Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


MApN: Licitație pentru un sistem informatic care monitorizează știrile false despre Armată

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: , , , ,

​​Ministerul Apărării a lansat, marți, o licitație deschisă pentru achiziția unui sistem informatic care să monitorizeze știrile false referitoare la Armată care apar.

Sistemul va monitoriza și procesa 24 de posturi TV, radio și media online.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 iunie 2020.

Beneficiarul achiziției este Direcția Informare și Relații Publice din MApN.

Obiectivul general al achiziției este „informare în timp util a decidenților și peronalului MApN privind informații din mass-media referitoare la armata sau de interes pentru respectivul personal.”

În documentația publică din SEAP nu sunt menționate posturile TV, radio ori publicațiile online care vor fi monitorizate.

Detalii despre soluția informatică de monitorizare TV 24 posturi:

Produsul „Echipament monitorizare TV 24 posturi” este destinat înregistrării simultane a minim 20 canale audio-video, comprimarea, stocarea/arhivarea înregistrărilor pe o perioadă de timp prestabilită precum și rularea aplicațiilor de rețea care necesită procesare în tim real (aplicație de sistem media logger, tip server audio-video; aplica’ie client media logger, tip player audio-video).


Serverul trebuie să asigure stocarea datelor/înregistrărilor timp de 20 de zile. Formatul acceptat de înregistrare Mp4 (h264) 1920×1080/2075kbps. Arhitectura hardware să asigure înregistrarea simultană a 20 de posturi video digitale, 4 posturi audio FM, 8 canale HDMI și streaming video.

Sistemul trebuie să permită accesul simultan la înregistrări a minim 15 utilizatori concurenți și posibilitatea instalării unui număr nelimitat de clienți tip Media Player pentru accesarea înregistrărilor audio-video.

Aplicația software trebuie să permită implementarea unui sistem care să aibă facilități specifice proceselor de tip „audio-video logging” pentru a asigura:
– înregistrarea directă, OnAir și OffAir a unor stream-uri audio-video multiple, de la orice sursă specifică difuzării și recepției programelor radio-TV (receptoare radio/TV digitale, internet și HDMI)ș
-comprimarea, stocarea și arhivarea înregistrărilor pe o perioada de timp prestabilităș
– importul metadatelor asociate emisiunilor și programelor difuzate
– accesul securizat la înregistrările audio-video”

sursa foto: MaPn

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW