Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


MApN invită autoritățile din Ungaria la discuţii privind situaţia cimitirului din Valea Uzului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 12 iunie 2019 Etichete: , ,

MApN a invitat reprezentanții ministerului Apărării și ai Institutului şi Muzeului de Istorie Militară din Ungaria la discuții pe tema mormintelor şi operelor comemorative de război. La întâlnire ar urma să se discute şi situaţia cimitirului din Valea Uzului.

„Ministerul Apărării Naţionale prin intermediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor (ONCE) a propus Ministerului Apărării din Ungaria şi Institutului şi Muzeului de Istorie Militară din acest stat organizarea unei întâlniri de lucru, respectiv, în perioada 24-28 iunie, la Bucureşti, pentru analizarea şi discutarea unor aspecte de interes comun în domeniul mormintelor şi operelor comemorative de război, în baza Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind regimul juridic al mormintelor ungare de război din România şi al mormintelor române de război din Republica Ungară, semnat la Bucureşti la 6 martie 2008”, se arată într-un comunicat al MApN.

MApN transmite că va fi abordată si situaţia Cimitirului din Valea Uzului

Invitația a fost trimisă către Ministerul Apărării din Ungaria, însă până la acest moment MApN România nu a primit niciun răspuns.

Foto: Facebook George Simion

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW