Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


MApN intervine în operațiunea de salvare din Albania, în urma cutremurului de marți

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 noiembrie 2019 Etichete: ,

MApN intervine în operațiunea de salvare din Albania, acolo unde, luni dimineață a avut loc un cutremur în care au murit 15 oameni și alte 600 de persoane au fost rănite. Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat două zboruri ale Forțelor Aeriene Române spre Albania. 

Astfel, Ministerul Apărării Naţionale a trimis astăzi două aeronave pentru a transporta echipa de căutare – salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Echipa, alcătuită din 52 de specialiști, cu tehnica specifică, va executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată de seismul produs în dimineața zilei de marți, 26 noiembrie.

Plecarea către Albania este preconizată în jurul orei 15.00.

Misiunea va fi executată la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma primirii solicitării de asistență internațională formulată de guvernul albanez prin Mecanismul European de Protecție Civilă”, a transmis MApN.

Și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că va trimite echipajele de intervenție din România pentru a acorda ajutor autorităților albaneze.

Mai multe detalii AICI.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW