Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


MApN: Fragmentele găsite la Nufăru sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 13 septembrie 2023

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat miercuri, 13 septembrie, printr-un comunicat de presă, că fragmentele găsite în apropierea localităţii Nufăru din judeţul Tulcea provin „dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă”.

Potrivit MApN, echipa mixtă de cercetare şi verificare deplasată, miercuri, în raionul aflat la aproximativ 1.5 km est de localitatea Nufăru, judeţul Tulcea, a ridicat probe de la faţa locului, în vederea analizării şi expertizării tehnice.

„Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanţelor producerii acestui incident. Ministerul Apărării Naţionale reiterează faptul că atacurile Federaţiei Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniţei cu România, sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional”, a transmis MApN.

Ministerul Apărării a anunțat miercuri identificarea, în zona localităților Nufărul și Victoria, județul Tulcea, noi fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă.

Armata rusă a lansat în cursul nopţii 44 de drone asupra Ucrainei, care a reuşit să doboare 32 dintre ele, au anunţat forţele aeriene ucrainene.

Cele mai multe vehicule aeriene explozive au vizat regiunea Odesa. Șase persoane au fost rănite, iar infrastructura portuară a fost avariată.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW