Sunday, October 27, 2024
Jurnalism corect


MApN: Exercițiu NATO de dislocare rapidă a trupelor pe ruta Italia – Slovenia – Ungaria – România

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2024 Etichete: , ,

Ministerul Apărării Naționale a comunicat joi că, în perioada 15-24 aprilie, Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA), a organizat exercițiul Eagle Overland 24 (EAOV24). Scopul acestuia a fost să testeze procedurile de traversare a frontierelor cu mijloace militare auto în Slovenia, Ungaria și România, și să verifice eficiența sistemelor de comunicații și informatică.

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și Unitatea de Integrare a Forțelor NATO (NFIU) au susținut desfășurarea exercițiului pe teritoriul României, conform comunicatului emis.

EAOV24 a reprezentat un progres semnificativ în ceea ce privește interoperabilitatea, atât în planificarea, cât și în execuția sa. Această inițiativă a evidențiat încă o dată colaborarea eficientă între aliați în cadrul acțiunilor simultane desfășurate de NATO în regiune.

Mobilitatea militară reprezintă o preocupare majoră pentru Alianța Nord-Atlantică, având în vedere atât procedurile de traversare a frontierelor, cât și necesitatea unei infrastructuri cu utilizare duală civil-militară pentru transportul echipamentelor militare.

foto: X

Comentarii