Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


MApN, după noile atacuri asupra porturilor Reni și Ismail: Nu au fost identificate amenințări de natură militară la adresa teritoriului național

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 august 2023 Etichete:

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis miercuri, 16 august, după ce Federația Rusă a atacat din nou Porturile Reni și Ismail din Ucraina, aflate în apropierea graniței cu România, că nu au fost identificate amenințări militare la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României. În ciuda acestui fapt, MApN a subliniat că au fost întărite măsurile de vigilență, conform planurilor naționale și aliate, pentru a asigura securitatea și integritatea teritoriului național.

Atacul din noaptea de marți spre miercuri este cel de-al treilea atac masiv al Federației Ruse asupra porturilor ucrainene, aflate în apropierea graniței cu România, după ce liderii de la Moscova s-au retras din acordul ONU care permitea transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră.

„În ceea ce privește atacurile cu drone, efectuate în cursul nopții trecute, împotriva infrastructurii porturilor dunărene Ismail și Reni, situate în apropierea granițelor României, structurile Ministerului Apărării Naționale care asigură monitorizarea spațiului aerian nu au identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de vigilență stabilite conform planurilor naționale și aliate și monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO, acționând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat”, arată MApN.

CITEȘTE ȘI: Ce urmărește Putin prin atacurile din zona Dunării. Analist militar: România nu a luat măsurile care trebuiau luate ANALIZĂ

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii