Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


MApN: Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din țară, deschise non-stop timp de o săptămână

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2021

Ministerul Apărării Naționale anunță că centrele de vaccinare organizate de spitalele militare din țară vor fi deschise non-stop, timp de o săptămână, în perioada 4-11 mai. Persoanele care doresc să fie imunizate în aceste centre se pot prezenta la orice oră, fără a fi nevoie de programare.

Ministerul Apărării Naționale participă la efortul național de vaccinare a populației generale împotriva COVID-19 și, prin Direcția medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcționare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul de Universitar de Urgență Militar Central din București și unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin”, anunță MApN.

Începând de marți, 4 mai, ora 8:00, centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara vor fi deschise non-stop, iar persoanele care doresc să fie imunizate împotriva COVID-19 se vor putea prezenta fără programare.

În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informațiile referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central, precum și de fiecare unitate sanitară militară în parte”, mai arată MApN.

Ministerul Apărării a organizat, în total, 56 de centre de vaccinare proprii, în cadrul spitalelor militare și în unitățile militare din Capitală și din țară, unde lucrează peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW