Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MApN atrage atenția asupra unei campanii de dezinformare din Rusia referitoare la misiuni în Ucraina executate de aeronave F-16 decolate din România

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 16 iulie 2024 Etichete:

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis marți, 16 iulie, că există „o nouă încercare de dezinformare pornită de canalele de propagandă” ale Federației Ruse, mai precis pe Telegram, care susține în mod fals că aeronave F-16 au decolat săptămâna trecută din România cu direcția Odessa pentru a sprijini Ucraina.

„Așa-zise surse, neidentificate în postarea de pe platforma rusă Telegram, pretind că avioanele F-16 ar decola de pe aerodromurile românești. Este cât se poate de clar că sursele imaginare ale propagandei ruse transmit informații false. Aeronavele F-16 ale Forțelor Aeriene Române execută misiuni de instruire și de Poliție Aeriană exclusiv în spațiul aerian național, cu respectarea strictă a regulilor stabilite de legislația internațională”, a transmis MApN într-un comunicat de presă citat de News.ro.

Ministerul de resort arată că intenţia de dezinformare are, probabil, legătură cu contextul recent încheiatului Summit NATO de la Washington, care a adoptat decizii importante în privinţa sprijinirii eforturilor de apărare ale Ucrainei.

„Toate deciziile luate la nivelul Alianţei au fost pur defensive, pentru apărarea statelor membre şi descurajarea oricărei agresiuni împotriva teritoriului aliat. Ministerul Apărării Naţionale va reacţiona cu promptitudine pentru devoalarea oricărei încercări de dezinformare a publicului prin lansarea în spaţiul mediatic a unor informaţii false. Cetăţenii trebuie să aibă încredere că informaţiile pe care le primesc sunt corecte, iar acest deziderat se poate obţine doar prin informarea din surse oficiale”, arată Ministerul Apărării.

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii