Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


MApN: Aproximativ șapte tone de echipamente de protecție, aduse miercuri în țară din Turcia

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române va aduce în țară, miercuri, aproximativ șapte tone de echipamente de protecție, adică 100 de mii de măști de sanitare de tip FFP2 și FFP3 din Turcia.

De asemenea, tot miercuri, cel de-al treilea zbor efectuat cu o aeronavă C-130 Hercules aduce, din Germania, ultima tranșă de combinezoane de protecție provenind din Coreea de Sud.

Potrivit MApN, măștile și combinezoanele au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în contextul combaterii pandemiei de coronavirus.

Ca în toate dățile în care au fost aduse echipamente de către militarii români, distribuirea acestora se va face cu ajutorul mijloacelor de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW