Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


MApN anunță că duminică nu a mai găsit nicio dronă rusească/Autoritățile rămân în alertă

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 10 septembrie 2023 Etichete: , , , , ,

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat, duminică, 10septembrie, că nu a mai găsit resturile niciunei drone rusești, deși primise semnalări de la autoritățile locale din Ceatalchioi. Informațiile primite sâmbătă seară au fost urmate de căutări în teren, tot în zona satului Plauru, dar infanteriștii marini nu au găsit nimic în zona indicată. Forțele MApN au cercetat o suprafață de 80 de kilometri pătrați în ultimele două zile, mai precizează sursa citată. 

„În urma informațiilor primite în după-amiaza zilei de sâmbătă, 9 septembrie, de la reprezentanții autorităților publice locale din Ceatalchioi, care semnalau posibila existență a unor fragmente de dronă într-o altă zonă decât cele cercetate până în prezent, aflată la aproximativ 3,5 kilometri vest de localitatea Plauru, militarii Regimentului de Infanterie Marină au executat, sâmbătă, 9 septembrie, în a doua parte a zilei, și în dimineața zilei de duminică, 10 septembrie, misiuni de cercetare în teren, în urma cărora nu s-a confirmat existența elementelor semnalate.”

Cu toate acestea, structurile din cadrul MApN vor supraveghea terenul în zonele aflate în proximitatea locațiilor unde forțele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre.

Reamintim, Ministerul Apărării a confirmat  existența unor noi fragmente de dronă „similară celor folosite de armata rusă”. Descoperirea a fost făcută la circa 2,5 km sud-est de Plauru, zonă distinctă  de cea unde au fost descoperite primele fragmente marți, 5 septembrie.

Sursă foto: Facebook/Angel Tîlvăr 

CITEȘTE ȘI:  Ce au de făcut autoritățile de la București după ce bucăți de drone rusești au ajuns pe teritoriul României ANALIZĂ

.

 

.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW