Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MApN a primit aprobarea pentru achiziția de 231 de sisteme antiaeriene MANPAD / Valoarea contractului, peste 600 de milioane de euro

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 iunie 2022

Ministerul Apărării va putea demara procedurile de achiziție a 231 de sisteme de rachete antiaeriene MANPAD, un contract cu o valoare estimată la 662 de milioane de euro fără TVA, potrivit unui document aprobat de conducerea Parlamentului în ședința Birourilor Permanente Reunite de marți, 28 iunie.

MApN a cerut, în anul 2020, ca Parlamentul să aprobe achiziția a 138 de sisteme portabile de rachete antiaeriene, potrivit documentului citat.

Însă, având în vedere noul context regional de securitate, a fost reluată procedura pentru a fi solicitată aprobarea realizării programului pentru un număr mai mare de sisteme și a pachetelor aferente”, se arată în documentul aprobat de Biroul Permanent Reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Contractul complet include achiziția celor 231 de sisteme de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/rază foarte scurtă de acțiune portabile MANPAD, a suportului logistic aferent acestora, dar și a echipamentelor de instruire și antrenament.

Cele 231 de sisteme antiaeriene vor intra în dotarea Forțelor Terestre, Forțelor Navale, Forțelor Aeriene și Comandamentului pentru Operații Speciale.

Achiziția a fost aprobată pe 21 iunie de membrii Comisiei de apărare din Camera Deputaților și Senatului.

Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/mapn-a-primit-aprobarea-pentru-achizitia-de-231-de-sisteme-antiaeriene-manpad-valoarea-contractului-peste-600-de-milioane-de-euro/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *