Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Manuela Trifan, înlăturată de Ministerul Sănătății de la conducerea DSP Suceava

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: , ,

Manuela Trifan, venită la conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava odată cu apariția focarului de coronavirus, a fost detașată din funcție. 

Detașarea medicului epidemiolog Manuela Trifan la conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava va expira miercuri, 20 mai.

Manuela Trifan a primit o adresă de la Ministerul Sănătății în acest sens, conform monitoruldesuceava.ro

Medicul Manuela Trifan a venit la Suceava în urmă cu două luni. În timpul mandatului său, a fost ridicată carantina din municipiul Suceava și din cele opt localități limitrofe.

În urmă cu câteva zile, medicul Trifan a declarat pentru Monitorul de Suceava că este posibil ca municipiul să fi fost declarat focar de coronavirus din cauza unei raportări greșite a cazurilor.

Publicația locală a scris că DSP ar fi raportat numărul de teste pozitive ca număr de persoane depistate cu coronavirus. Suspiciunea că undeva există o greșeală a apărut de la faptul că Suceava raporta un număr foarte mic de persoane vindecate și un număr inexplicabil de mare de cazuri, comparativ cu restul județelor.

Șefa DSP a arătat că probleme sunt în verificarea datelor de la începutul epidemiei, când, se pare, „s-au raportat teste, nu persoane pozitive”.

„Sunt cazuri cu nume și prenume, dar fără CNP, fără adresă, nu le putem aloca nici unei unități administrativ teritoriale, pur și simplu nu știm de unde sunt”, a afirmat Trifan.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW