Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Manifestație în fața Ministerului Justiției pentru desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților (SIIJ)

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 30 iulie 2019 Etichete:

Asociația Declic anunță organizarea pentru miercuri, la ora 12:30, a unei manifestații în fața Ministerului Justiției în cadrul căreia îi va fi înmânată ministrului Ana Birchall o petiție semnată de peste 17.000 de persoane prin care se cere desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților (SIIJ).

Comunicatul integral

„Reprezentanții Comunității Declic vor înmâna miercuri, 31 iulie, la ora 12.30, la Ministerul Justiției, un mandat de 30 de zile pentru ministrul Justiției, Ana Birchall. Mandatul va însoți, simbolic, petiția semnată de peste 17.000 de cetățeni care cer ministrului desființarea Secției Speciale.

”Vom depune, simbolic, un mandat de 30 de zile pe numele ministrului Justiției, Ana Birchall, prin care cetățenii îi solicită să găsească, în termen de o lună de zile, soluția pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Nu doar recomandările GRECO stau la baza cererii noastre, a miilor de membri ai comunității Declic care au semnat petiția, ci chiar acțiunile lipsite de eficiență ale Secției Speciale. Au avut nevoie de 5 zile pentru a îndeplini un act procedural de bază, începerea urmăririi penale in rem, singurul act care le permitea să și desfășoare activitatea de anchetă în sine în dosarul privind modul în care s-a intervenit în cazul crimelor de la Caracal. Nici acum, când instituțiile statului și-au dat cu stângul în dreptul în lanț, această secție nu a putut să își dovedească utilitatea”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Comunitatea Declic solicită Ministerului Justiției să respecte solicitările GRECO și să închidă Secția Specială, care reprezintă un atac la independența Justiției.”, se arată în comunicatul asociației.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW