Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Manifestări de comemorare pentru Aleksei Navalnîi la Moscova: Peste 100 de persoane au fost arestate

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 17 februarie 2024 Etichete: , ,

Autoritățile ruse au recurs la acțiuni represive împotriva celor care s-au adunat pentru a comemora decesul liderului opoziției, Aleksei Navalnîi, o organizație pentru drepturile omului raportând că minim 100 de persoane au fost reținute, potrivit Sky News, care face referire la o sursă civică.

Înregistrări video și fotografii din Moscova și Sankt Petersburg au prezentat scene în care ofițerii de poliție confiscă pancartele demonstranților și îi trag pe unii dintre ei departe de altarele improvizate dedicate memoriei lui Navalnîi.

De asemenea, au fost surprinse momente în care jurnaliștii erau reținuți.

O femeie a declarat pentru Sky News: „Tot ce se întâmplă în aceşti ani, pe teritoriul ţării mele iubite, este o ruşine”.

O altă persoană a adăugat: „Sunt furios, desigur. În sfârşit l-au ucis”.

Conform informațiilor furnizate de OVD-info, un portal rus dedicat drepturilor umane, în timpul manifestațiilor organizate pentru a comemora decesul lui Navalnîi, au fost arestate cel puțin 100 de persoane în opt orașe, printre care Moscova, Sankt Petersburg și Krasnodar.

Deși autoritățile polițienești nu au furnizat detalii specifice despre arestări, procurorii i-au prevenit pe cetățenii ruși să se abțină de la participarea la orice fel de proteste în masă în Moscova.
foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW