Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


UPDATE Manfred Weber, ales președinte al Partidului Popular European. Siegfried Mureșan, reales vicepreședinte / Reacțiile politicienilor români

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 iunie 2022

UPDATE Siegfried Mureșan a fost reales în funcția de președinte al Partidului Popular European.

Știrea inițială 

Manfred Weber i-a luat locul lui Donald Tusk în funcția de președinte al Partidului Popular European, după ce a fost ales, marți seară, cu 447 de voturi „pentru” și 55 „împotrivă”. Alegerea deputatului german a fost salutată de politicienii români care fac parte din familia europeană a PPE și care se află la Congresul de la Rotterdam.

Eurodeputatul german din partea Uniunii Creștin-Socială (CSU) din Bavaria a fost în ultimii ani președinte al Grupului EPP din Parlamentul European, înainte să preia funcția de președinte EPP de la Donald Tusk, ce se va implica în politica internă a Poloniei.

Dragă Manfred, aș vrea să încep prin a te felicita pentru alegerea în funcția de președinte al EPP și sunt convins că vei avea un mandat plin de succes și vei putea conta pe suportul și angajamentul partidului nostru”, i-a transmis Nicolae Ciucă, liderul PNL, noului președinte EPP, în cadrul unui discurs susținut miercuri la Congresul de la Rotterdam.

Un alt membru din Guvernul României, Kelemen Hunor, președintele UDMR, a fost prezent la Rotterdam și i-a transmis un mesaj noului președinte al Partidului Popular European.

Sper ca, de astăzi, să putem deschide un nou capitol în viaţa Partidului Popular şi cu aceasta să lăsăm în urmă practicile politice vechi şi rele din ultima perioadă. În provocările ce stau înaintea noastră, Partidul Popular European poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinie şi este capabil să le integreze pe acestea”, a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.

La alegerile pentru noua conducere a EPP candidează și vicepreședintele grupului din Parlamentul European, europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan, pentru funcția de vicepreședinte al partidului.

Partidul Mișcarea Populară face la rândul lui parte din familia EPP, iar liderul Eugen Tomac a transmis că delegația PMP va susține candidatura liberalului.

Europa are nevoie de acțiuni imediate și ferme care să protejeze cetățenii săi de noile provocări generate de războiul absurd declanșat de Putin. PPE are soluțiile și competența de a le implementa. Amintesc că atât Comisia Europeană, cât și Parlamentul European sunt conduse de către reprezentați ai PPE”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Sursă foto: EPP / Twitter

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW