Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Mandatul lui Mircea Geoană la NATO va fi prelungit cu încă un an. Reacția secretarului general adjunct al Alianței

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2021

Mircea Geoană a anunțat sâmbătă, 16 octombrie, că mandatul său de secretar general adjunct al NATO va fi prelungit cu încă un an, precizând că decizia lui Jens Stoltenberg îi va permite fostului lider social-democrat să contribuie la negocierea, adoptarea și implementarea noului Concept Strategic al Alianței Nord-Atlantice.

Sunt onorat de decizia Secretarului General Jens Stoltenberg de a-mi prelungi mandatul cu încă un an, până în octombrie 2023. Voi putea astfel să contribui la negocierea, adoptarea și implementarea noului Concept Strategic și a agendei NATO 2030”, a scris Mircea Geoană, pe Instagram.

Fostul lider social-democrat a preluat funcția de secretar general adjunct al NATO pe 16 octombrie 2019.

O mare onoarea, dar și o provocare, să fiu primul lider din Centrul și Estul Europei care ocupă o astfel de funcție. Au fost doi ani intenși, plini de provocări, dar și de mari satisfacții. Am învățat și progresat enorm, ca om și ca lider”, a precizat secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană susține că NATO trebuie să se adapteze la un mediu de securitate profund modificat și să continue să protejeze securitatea și prosperitatea celor 30 de națiuni aliate și a celor 1 miliard de cetățeni în fața oricărei amenințări.

 

Inquam Photos / George Călin
View this post on Instagram

 

O postare distribuită de Mircea Geoana (@mirceageoana)


Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW