Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Mandatul lui Jens Stoltenberg la șefia NATO a fost prelungit cu un an

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 24 martie 2022

Liderii NATO au convenit joi, 24 martie, să prelungească cu un an mandatul secretarului general Jens Stoltenberg. Astfel, în contextul actual de securitate, liderii Alianței au decis să meargă pe continuitate, în loc să caute un succesor nou, deși fostul premier al Norvegiei își găsise deja un nou loc de muncă la conducerea băncii centrale a țării sale.

Politico scrie că președintele american, Joe Biden, i-a propus personal lui Stoltenberg să rămână în funcție pentru încă un an de zile, în timpul summit-ului de urgență al liderilor NATO de joi, a declarat un oficial care se afla în sală.

Liderii NATO au răspuns la sugestia lui Biden cu o rundă uriașă de aplauze – atât o susținere unanimă a propunerii lui Biden, cât și o recunoaștere a succesului lui Stoltenberg în conducerea alianței în vremuri atât de dificile.

Mandatul lui Stoltenberg este acum prelungit până la data de 30 septembrie 2023. Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul unui summit de urgență al liderilor, desfășurat la sediul NATO, organizat pentru a discuta despre războiul din Ucraina.

Anterior, se aștepta ca liderii de la nivelul NATO să numească un nou secretar general până la sfârșitul lunii iunie, când aceștia au programată o întâlnire pentru un summit la Madrid.

Actualul mandat al lui Stoltenberg urma să se încheie la 30 septembrie 2022, însă invazia președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina i-a dat planurile peste cap, în condițiile în care alianța se confruntă cu cea mai gravă amenințare din perioada de după Războiul Rece.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW