Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mandatele primarilor ar putea crește de la patru la cinci ani / Senator USR: Partidele țin cu dinții de actualele mandate și de cele viitoare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , ,

Comisia de Administrație Publică din Senat a adoptat un raport de admitere cu privire la proiectul UDMR de creștere a duratei mandatului aleșilor locali de la patru la cinci ani. 

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților și după ce va fi discutat și în Comisia juridică va ajunge în plenul Senatului, for decizional în acest caz.

Inițiatorii motivează că un mandat mai mare al aleșilor va aduce mai multă stabilitate politică și va ajuta la implementarea investițiilor.

De asemenea, este sunt oferite drept exemple modelul Austriei (mandat de 5 ani), Franței și Belgiei (mandat de 6 ani) și landurile din Germania (mandate 5-6 ani).

Senator USR: Vor să stea la cârma administrației publice locale cât de mult se poate

Senatorul USR Florina Presadă a criticat inițiativa și a acuzat PSD și UDRM de înțelegere pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali.

„Vedeți cum își pasează mingea PSD și UDMR? Aceste partide țin cu dinții de actualele mandate și de cele viitoare, că nu au niciun interes să meargă în alegeri: s-ar alege cu mai puține mandate de aleși locali, căci românii s-au trezit!

Dacă ne amintim și de modificările făcute de PSD et co. la ordonanța privind stabilirea datei alegerilor locale, și inițiativa PSD privind prelungirea mandatelor aleșilor locali, vedem că PSD și „frații” săi UDMR și ALDE fug de alegeri ca dracul de tămâie. Vor să stea la cârma administrației publice locale cât de mult se poate. Dacă această inițiativă este adoptată, va deveni extrem de dificil de organizat alegeri locale și parlamentare în același an, miza inițială a anului 2020 înainte de pandemie.

Sunt convinsă însă că românii înțeleg jocul în interes de partid al PSD, UDMR și ALDE și vor vota în consecință la viitoarele alegeri,” a scris pe Facebook Florina Presadă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *