Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Mandat pe 4 ani pentru Cristian Pistol la șefia CNAIR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 iulie 2023 Etichete: , , ,

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis marți, 11 iulie, numirea lui Cristian Pistol în funcția de director general al CNAIR pentru următorii 4 ani.

Fost consilier pe probleme de infrastructură al lui Florin Cîțu, pentru scurt timp, Cristian Pistol preluat șefia companiei de drumuri pe data de 27 septembrie 2021, iar de atunci mandatul său a fost prelungit succesiv.

În timp ce era condusă de Cristian Pistol, CNAIR a reușit să încheie contractele pentru 12 dintre cele 13 loturi ale Autostrăzii Moldova, de la Ploiești la Pașcani, beneficiind însă și de prezența celui mai puternic constructor român, UMB Tehnostrade, ceea ce a inhibat eventualele contestații. Alte bile albe ar fi darea în folosință a 40 km din Drumul Expres Craiova-Pitești, 13 km din Autostrada Sibiu-Pitești și inaugurarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Pe de altă parte, Pistol, membru PNL, nu a fost imun la influențe politice. PSD Dâmbovița a reușit să impună catastrofalul proiect de extindere la două benzi pe sens a drumului Bâldana-Târgoviște, asta în dauna unui drum expres. Mai multe detalii aici. De asemenea, la presiunea ministrului Sorin Grindeanu, compania de drumuri a anulat, cu toate că se afla în faza finală, licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii drumului de mare viteză Craiova – Lugoj. Detalii aici.

Alte bile negre pentru Pistol ar fi anularea licitației pentru lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, unde în final s-a reușit totuși semnarea contractului cu UMB, dar și celei pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea construirii drumului de mare viteză Craiova-Lugoj. În același timp, Pistol poate fi criticat pentru tergiversarea licitațiilor pentru loturile 1 și 3 ale Autostrăzii A0 Nord, lansate în urmă cu mai bine de 3 ani, respectiv cea privind lotul 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău. De asemenea, Consitrans, proiectantul contractat de CNAIR pentru proiectarea completă a Autostrăzii Ploiești-Brașov și Autostrăzii Târgu Neamț-Iași-Ungheni, întâmpină întârzieri majore.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW