Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Managerul Spitalului Municipal Câmpina susține că a anulat licitația pentru ultimul model de Iphone

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 octombrie 2022 Etichete: ,

Licitația prin care Spitalul Municipal Câmpina a dorit să cumpere ultimul model de Iphone, care costă 5.000 de lei, a fost anulată luni, 17 octombrie, a transmis managerul Călin Tiu, pentru Digi24. Directorul spitalului a recunoscut că telefonul urma să ajungă la el și a explicat că era cumpărat „de la resigilate”.

Managerul Călin Tiu a precizat că telefonul pe care îl avea s-a stricat și nu mai putea fi folosit.

Am cerut serviciului de achiziții un telefon care să funcționeze în regim trafic date cu volum mare, cu memorie bună, cu protecție antivirus și mi- au oferit configurația aceasta, care e undeva ca preț la mai puțin de un sfert decât plafonul legal de achiziție. Este un bun obținut prin program de finanțare bugetară, deci e un instrument de lucru necesar pentru că pe el se proceseaza date importante pentru spital 24 de ore din 24”, a argumentat managerul.

Spitalul Municipal Câmpina nu a răspuns, după 2 zile, solicitărilor Main News de a oferi un punct de vedere.

Sâmbătă, pagina de Facebook Banii Noștri arăta că Spitalul Municipal Câmpina a lansat o licitație pentru achiziția a două telefoane, printre care și ultimul model de Iphone.

Unul dintre telefoanele dorite de spital este Iphone 14 Plus 5g, 256 de GB, ultimul model din gama Iphone 14, lansată în septembrie 2022 de Apple. Singurele modele mai scumpe sunt Iphone 14 Pro și Iphone 14 Pro Max.

Pentru acest model, spitalul era de acord să achite 5.243,61 RON fără TVA.

Al doilea telefon dorit de Spitalul Municipal Câmpina era substanțial mai ieftin. Este vorba de HONOR Magic4 Lite 5G, 128GB, 6GB RAM, Dual SIM, cumpărat cu 1.241,18 lei fără TVA.

Un singur model de Iphone 14 a mai fost comandat în România din partea autorităților publice. Este vorba de o achiziție a Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz SA, care a cumpărat un Iphone 14 Pro Max pentru 4.117 lei fără TVA.

Sursă foto: Tim Cook / Twitter

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW