Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Managerul spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara avertizează că unitatea medicală a ajuns la limită

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: , ,

Voichiţa Lăzurean, Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a lansat un apel către celelalte spitale din județele apropiate pentru ca unitățile medicale să definitiveze „planul alb”, astfel încât să poată realiza teste pentru depistarea coronavirusului și să trateze pacienții infectați.

Managerul de la Spitalul Victor Babeş avertizează că unitatea medicală din Timișoara va ajunge curând la limită și nu va mai putea trata pacienți infectați.

„Noi acest lucru ne dorim,  să deservim prioritar pacienţii din Timiş. Fiecare judeţ a trebuit să întocmească un plan alb al spitalelor şi să nominalizeze spitalele care vor acorda servicii pacienţilor din judeţele lor. De o lună ne rugăm de judeţele limitrofe atât să lucreze teste, cât şi să îşi definitiveze acest Plan Alb, care în Timişoara e gata de două săptămâni. Ei ne spun că vor face acest lucru, dar sunt doar vorbe fără sfârşit. Noi primind bolnavi din alte judeţe, încărcăm celalalte spitale ale noastre. Ne vom trezi cu pacienţi cu coronavirus din judeţul Timiş care vor fi trataţi la Făget, la Lugoj, pentru că nu vom mai avea capacitatea să îi primim”, a declarat Voichiţa Lăzurean, pentru news.ro.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara a adăugat că, din nouă paturi la terapie intensivă, cinci sunt deja ocupate.

„Avem 9 locuri pe terapie intensivă şi avem deja 5 ocupate. Ce facem dacă ne mai vin astăzi încă 4 cazuri? Dacă va veni o salvare din alt judeţ, nu vom avea încotro, trebuie să preluăm bolnavii. Dar în toate spitalele judeţene din fiecare judeţ în parte există terapie intensivă, unde oricum aceşti pacienţi au fost deja până au ajuns la noi. Nu cred că doar Spitalul Babeş poate fi unica salvare pentru toţi pacientii din toate judeţele”, a adăugat Voichiţa Lazurean.

Conform conducerii spitalului, aproximativ 75 % dintre cazurile de coronavirus internate provin din alte judeţe învecinate.

sursa foto: Raportul de gardă

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW