Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Managerii instituțiilor de cultură chemați la audieri în Parlament/Tema: tăierile de bugete și viitoarele disponibilizări

By Andreea Traicu , in Fara categorie Stirile zilei , at 1 iulie 2019 Etichete: , , ,

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, directorii Muzeului „Antipa” şi Institutului „Elie Wiesel”, dar și alți manageri de teatre vor fi audiați marți și miercuri la Comisia de Cultură de la Camera Deputaților. Decizia chemării în Parlament a directorilor instituțiilor de cultură a fost luată după ce, în spațiul public, au apărut informații potrivit cărora, din cauza restrângerilor bugetare, mai multe teatre vor fi nevoite să dea afară angajați.

„Din păcate, în aceste zile, asistăm la un masacru al culturii în România. Se pare că ce nu aduce bonus electoral actualilor guvernanți sau ce nu contribuie în mod direct la înfrumusețarea imaginii PSD, nu merită finanțat din banii publici. Cu toate aceste concedieri masive din teatre, Guvernul și Primarul Capitalei, d-na Firea, taie românilor dreptul la cultură. Este o situație cu adevarat alarmantă deoarece instituțiile de cultură din România sunt într-un iminent pericol de funcționare, lucru care poate duce până la închiderea lor”, susține Gigel Știrbu, într-un comunicat public.

Marti, vor fi chemați la audieri ministrul Culturii, managerul Muzeului „Grigore Antipa”,Luis Ovidiu Popa, şi directorul Institutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian.
Cei trei au fost invitaţi să discute despre „înstrăinărea a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a Muzeului Naţional de Istorie Naturală «Grigore Antipa» către Institutul Elie Wiesel, pentru construcția Muzeului Holocaustului.

Miercuri, la ora 13.00, au fost convocaţi, între alţii, directorii teatrelor naţionale din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Craiova, directorii Muzeului Naţional de Artă al României, Muzeului Naţional de Istorie a României, Operei Naţionale, Operetei şi Centrului Naţional al Dansului.

În ultima perioadă, mai mulți manageri de instituții de cultură și-au exprimat public temerea că activitatea lor va fi blocată din cauza taierilor de bugete, tăieri venite de la Guvern sau de la Primăriile care le asigură finanțarea. Actorii au organizat ieri un protest în Piața Victoriei.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW