Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


Mama Luizei Melencu a refuzat să-i fie recoltate probe pentru testul ADN. Procurorii se vor prezenta cu mandat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 24 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

În cursul zilei de marți, procurorii DIICOT s-au dus la locuința familiei Melencu pentru a preleva probe biologice de la mama Luizei. Femeia a refuzat, însă procurorii se vor întoarce cu mandat emis de Tribunalul București, iar ea va fi obligată să se supună recoltării de probe.

Femeia a refuzat prelevarea de probe biologice după ce s-a sfătuit cu Tonel Pop, avocatul familiei.

„La data de 23.09.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat la domiciliul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

S-a solicitat consimțământul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe”, transmite DIICOT.

Tribunalul București a emis, la solicitarea DIICOT, un mandat pentru prelevarea de probe biologice.

„În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA, mama victimei majore.

În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019.
Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”, conform procurorilor.

INML a transmis procurorilor DIICOT raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra rămășițelor osoase găsite la liziera pădurii de lângă Caracal. Potrivit expertizei, fragmentele osoase aparțin unei fete de 15-19 ani, alta decât Alexandra.

Gheorghe Dincă, principalul suspect pentru dispariția Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, i-a condus pe procurori, la data de 05.08.2019, la lizieră unei păduri de lângă Caracal, spunând că acesta ar fi locul în care a aruncat rămășițele osoase ale Luizei, pe care acesta susține că a ars-o.

Raportul INML arată că fragmentele osoase găsite în acel loc aparțin unei fete de circa 15-19 ani, alta decât Alexandra.

Pentru a se stabili dacă rămășițele osoase aparțin sau nu Luizei Melencu, trebuie efectuat un test ADN în baza unor probe biologice recoltate de la un membru din familia ei.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW