Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Majoritatea PSD din Senat s-a opus proiectului Guvernului privind posibilitatea emiterii de OUG pe perioada vacanței parlamentare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 iunie 2020 Etichete: , ,

Senatul a respins, marţi, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, în perioada iulie-august 2020, informează AGERPRES.

În favoarea raportului de respingere a proiectului au votat 75 de senatori, 46 au fost împotrivă şi 9 s-au abţinut.

Potrivit proiectul de lege al Executivului, domeniile în care s-ar putea permite OUG-urile pe perioada vacanţei parlamentare sunt: finanţe publice şi economie; lucrări publice, dezvoltare şi administraţie; sănătate; afaceri interne; agricultură şi dezvoltare rurală; educaţie şi cercetare; cultură; comunicaţii; fonduri europene; precum şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

„În conformitate cu prevederile art. 115 alin. (3) din Constituţie, în proiectul de lege se prevede că ordonanţele emise de Guvern vor fi supuse spre aprobare Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la reluarea lucrărilor Parlamentului în cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2020. Nerespectarea termenului atrage încetarea efectelor ordonanţei”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW