Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Incident în India. Maimuțele ar fi furat probe de sânge recoltate de la pacienți cu Covid-19

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 mai 2020 Etichete: , ,

Autoritățile indiene au anunțat, vineri, că mai multe maimuţe ar fi atacat un cadru medical de la care ar fi furat probe de sânge recoltate de la pacienţi testaţi pozitiv cu noul coronaviru.

Un tehnician care lucrează într-un laborator medical din India mergea pe jos prin campusul Facultăţii de Medicină din Meerut, moment în care ar fi fost atacat de niște maimuțe, conform Reuters, citat de Agerpres.

„Maimuţele au înşfăcat mostrele şi au fugit cu aceste probe sangvine recoltate de la patru pacienţi cu COVID-19, care se află în prezent sub tratament… a trebuit să prelevăm noi probe de sânge de la ei”, a declarat medicul S.K. Garg, un oficial de rang înalt din conducerea acestei facultăţi indiene.

Încă nu este sigur dacă maimuţele au vărsat pe jos probele de sânge.

Autoritățile locale se tem că, în cazul în care nu le-au vărsat, maimuțele ar putea duce mostrele în cartiere intens populate, riscul de răspândire al virusului fiind foarte mare.

Potrivit profesorului Garg, deocamdată nu este sigur dacă maimuţele se pot îmbolnăvi de Covid-19.

„Nu a fost găsită nicio dovadă că maimuţele pot contracta această infecţie”, a declarat expertul indian pentru agenţia de presă Reuters.

India a raportat până în prezent 165.799 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 4.706 de decese.

sursa foto: cosmosmagazine.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW