Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Maia Sandu va susține, miercuri, un discurs în Parlamentul European

By Diochetanu Andreea , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 17 mai 2022

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, va susține miercuri, 18 mai, un discurs în plenul Parlamentului European. Marți și miercuri, ea va avea mai multe întâlniri cu reprezentanții instituțiilor europene.

Ulterior, potrivit unei postări de pe contul său de Facebook, Maia Sandu va merge joi, 19 mai, la Paris, unde se va întâlni cu președintele Emmanuel Macron.

„Sunt în drum spre Bruxelles unde voi avea, azi și mâine, întrevederi cu reprezentanți ai instituțiilor europene și ai statelor membre UE, și voi ține un discurs în plenul Parlamentului European. Voi promova agenda europeană a țării noastre și joi, la Paris, unde voi discuta cu președintele Emmanuel Macron.

În următoarele săptămâni, mă voi întâlni cu mai mulți oficiali europeni, pentru a obține sprijinul de care țara noastră are nevoie pentru a avansa pe calea euro-integrării. Moldovenii merită un viitor prosper și pașnic, în țara lor, parte a familiei UE”, a anunțat marți, 17 mai, Maia Sandu, pe conturile sale de Facebook și Instagram.

Ea a postat o fotografie înainte să se îmbarce în avionul spre Bruxelles. Majoritatea internauților, inclusiv politicieni din România, au sesizat faptul că liderul de stat se deplasează cu Wizz Air, o linie aeriană low cost. Printre cei care au distribuit postarea președintelui moldovean se numără Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR, care a notat pe Facebook că „așa arată o președintă care mâine va vorbi în Parlamentul European pentru ca țara sa să devină candidată la UE”.

Foto: Facebook/ Maia Sandu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW