Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Maia Sandu și Zelenski, în vizită la Bucea, la un an după descoperirea masacrului făcut de ruși

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 31 martie 2023 Etichete: , , , ,

Ucraina marchează vineri, 31 martie, un an de la descoperirea masacrului de la Bucea, cât și un an de la recucerirea sa după 33 de zile de ocupație rusă în 2022, relatează Reuters. În ziua 400 a războiului, Volodimir Zelenski a mers la Bucea, alături de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și de premierii din Slovacia, Slovenia și Croația.

Liderii est-europeni i-au comemorat pe cei 1.400 de oameni, inclusiv 37 de copii, care au fost uciși acolo în cele 33 de zile de ocupație rusească.

„Când Bucea a fost eliberată, am văzut că diavolul nu stă undeva neștiut, ci stă pe pământ. Adevărul atroce despre ceea ce se întâmpla în teritoriile ocupate temporar a fost dezvăluit lumii”, a declarat Volodimir Zelenski.

După ce Ucraina a preluat din nou controlul asupra orașului Bucea, imagini sfâșietoare cu gropi comune și civili abandonați fără suflare pe străzi, cu mâinile legate la spate, au apărut în spațiul public. Peste 175 de persoane au fost găsite în gropi comune și camere de tortură.

„Astăzi, poporul Moldovei și cu mine suntem alături de comunitatea globală în amintirea terorii provocate civililor din Bucea în urmă cu un an.

Îi onorăm și plângem pe cei nevinovați.

Democrațiile trebuie să lucreze împreună pentru a se asigura că aceste atrocități sunt investigate și pedepsite”, a transmis Maia Sandu pe Twitter. 

CITEȘTE ȘI: O anchetă ONU constată că Rusia a comis „o gamă largă de crime de război” în Ucraina, dar nu un genocid

Sursa foto: Twitter / Maia Sandu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW