Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Maia Sandu, o nouă vizită la București / Va fi primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

By Matthew Garvey , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 28 iulie 2022

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, va avea vineri, 29 iulie, prima întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, de când țara vecină a primit statutul de candidată la Uniunea Europeană. Întâlnirea dintre cei doi șefi de stat va avea loc la Palatul Cotroceni.

În contextul întrevederii, Președintele României va reafirma sprijinul ferm al țării noastre pentru avansarea procesului de reforme din Republica Moldova, necesar pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Opinia Comisiei Europene din 17 iunie 2022”, se arată într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Cei doi președinți vor discuta și despre evoluțiile regionale în contextul invaziei ruse în Ucraina și modalitățile prin care efectele negative asupra Republicii Moldova pot fi contracarate.

Totodată, Klaus Iohannis va menționa asistența pe care România o acordă țării vecine și va discuta modalități concrete de prioritizare și diversificare a sprijinului.

În cadrul convorbirilor celor doi Președinți, vor fi abordate, de asemenea, teme de interes central aflate pe agenda bilaterală, precum securitatea energetică a Republicii Moldova și cooperarea sectorială în domenii cheie”, potrivit sursei citate.

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, organizată recent la București și coprezidată de România, Germania și Franța, va fi o altă temă atinsă de Klaus Iohannis și Maia Sandu.

Vizita oficială are loc pe fondul intensificării substanțiale a dialogului și a cooperării bilaterale atât la cel mai înalt nivel, cât și în plan guvernamental și parlamentar, în spiritul comunității de limbă, cultură și istorie împărtășite de România și Republica Moldova, precum și al Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, este concluzia Administrației Prezidențiale.

Sursă foto: Presidency

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/maia-sandu-o-noua-vizita-la-bucuresti-va-fi-primita-de-klaus-iohannis-la-palatul-cotroceni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW