Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Maia Sandu, întâlnire cu Olaf Scholz, la Berlin

By Diochetanu Andreea , in Republica Moldova Stirile zilei , at 23 septembrie 2022 Etichete: ,

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a avut vineri, 23 septembrie, o întâlnire cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, la Berlin.

Potrivit unui comunicat de presă al guvernului german, discuțiile s-au axat, în principal, pe schimbul de informații despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și efectele acestuia asupra Republicii Moldova.

„Cancelarul federal a subliniat că Guvernul federal și Uniunea Europeană vor continua să sprijine Republica Moldova”, potrivit sursei citate.

La rândul său, Maia Sandu a precizat, pe Twitter, unde a și publicat mai multe fotografii alături de Scholz, că a fost abordată și aprofundarea relațiilor în domenii precum energia, economia și securitatea.

„Mulțumesc pentru sprijinul și votul de încredere al Germaniei pentru statutul nostru de candidat la UE și pentru sprijinul care ne ajută să facem față consecințelor războiului rus împotriva Ucrainei. Am discutat despre modalitățile de aprofundare a relațiilor noastre, Republica Moldova-Germania, în energie, economie și securitate”, a transmis șefa de stat.

Ulterior, Maia Sandu a avut o întrevedere și cu ministrul federal pentru cooperare economică și dezvoltare, Svenja Schulze.

„Încântată să mă întâlnesc cu ministrul Svenja Schulze. Am discutat despre impactul recentelor evoluții de securitate din regiune și acțiuni suplimentare pe care Republica Moldova trebuie să le întreprindă în aceste vremuri dificile pentru a-și ajuta cetățenii. Recunoscători pentru toată asistența pentru dezvoltare pe care ministrul federal pentru cooperare economică și dezvoltare o oferă Republicii Moldova”, a mai afirmat Sandu.

CITEȘTE ȘI Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate

Foto: Maia Sandu/ Twitter

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW