Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Maia Sandu: Federaţia Rusă are un rol esenţial în tot ceea ce ţine de conflictul din Transnistria / Iohannis: Problema transnistreană este o problemă a Moldovei

By news.ro , in Republica Moldova Stirile zilei , at 16 martie 2022

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat, miercuri, că Federaţia Rusă are un rol esenţial în tot ceea ce ţine de conflictul din Transnistria, iar preşedintele Klaus Iohannis a precizat că problema transnistreană este una a Republicii Moldova şi trebuie rezolvată în formatele internaţionale recunoscute.

Maia Sandu şi Klaus Iohannis au fost întrebaţi, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre faptul APCE a recunoscut regiunea transnistreană a Republicii Moldova ca zonă de ocupaţie rusă şi care vor fi efectele.

„Această decizie a fost despre Ucraina şi a vizat situaţia concretă în Ucraina, în special agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. În raport cu acest amendament, Republica Moldova întotdeauna a spus foarte clar că Federaţia Rusă are un rol esenţial în tot ceea ce ţine de conflictul din Transnistria, începând de la originea acestui conflict şi toate lucrurile care s-au întâmplat şi se întâmplă până în ziua de astăzi. Noi am spus şi am cerut întotdeauna retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, noi am cerut şi cerem  lichidarea muniţiilor din raioanele din stânga Nistrului şi în continuare pledăm pentru soluţionarea paşnică acestui conflict şi vom face totul pentru ca să găsim şi să putem pune în practică o soluţionare diplomatica politică paşnică”, a declarat Maia Sandu.

Klaus Iohannis a transmis că Transnistria este o problemă a Republicii Moldova.

„Rezoluţia Adunării Parlamentare are valoare de declaraţie politică, însă, problema transnistreană este o problemă a Moldovei, trebuie rezolvată aici în formatele internaţionale recunoscute, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale şi fără să afecteze parcursul european al Republicii Moldova”, a afirmat Klaus Iohannis.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW