Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Maia Sandu, după întâlnirea cu Emmanuel Macron: Contăm pe sprijinul Parisului pentru a primi statutul de țară candidată la UE

By Diochetanu Andreea , in Republica Moldova Stirile zilei , at 19 mai 2022

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a detaliat discuțiile pe care le-a avut joi, 19 mai, cu omologul său francez, Emmanuel Macron. Între altele, cei doi șefi de stat au vorbit despre situația de securitate din regiune, în contextul războiului din Ucraina, dar și despre parcursul european al Moldovei.

„La Paris, am discutat cu Președintele Emmanuel Macron situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, dialogul bilateral și agenda europeană a Republicii Moldova. I-am mulțumit liderului de la Élysée pentru susținerea oferită de Franța în gestionarea fluxului de refugiați și pentru crearea Platformei de sprijin pentru Moldova, care să ajute țara noastră să depășească urmările războiului din Ucraina, ale inflației și ale crizei energetice, și să continue reformele inițiate”, a anunțat Maia Sandu pe contul său de Facebook.

De asemenea, ea a menționat ca pe agenda discuțiilor s-au aflat și proiectele bilaterale pe care țara vecină le-a lansat în ultimul an cu Franța, în mai multe domenii.

„Apreciem cooperarea pentru identificarea și confiscarea activelor furate din Moldova. Salutăm deschiderea biroului Agenției Franceze pentru Dezvoltare la Chișinău, care va avea loc în curând.

Agenția va sprijini proiecte importante în domeniul energetic și cel al irigării, al împăduririi sau al aprovizionării cu apă și canalizare. Un alt proiect este modernizarea căii ferate pe tronsonul Chișinău-Ungheni, care va permite conectarea la rețeaua feroviară europeană.

Vrem să consolidăm dialogul dinamic cu Franța, în beneficiul cetățenilor noștri, și în cel de-al doilea mandat al domnului Președinte Macron”, a adăugat liderul de stat.

În același timp, s-a discutat și despre determinarea R. Moldova de a-și urma parcursul european, în contextul cererii de aderare la UE, care a fost semnată la începutul lunii martie.

„Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la UE.

Acest gest va semnaliza societății noastre și autorităților că eforturile de modernizare a Moldovei după model european vor fi susținute”, se mai arată in postarea din mediul online.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 86982 more Information to that Topic: mainnews.ro/maia-sandu-dupa-intalnirea-cu-emmanuel-macron-contam-pe-sprijinul-parisului-pentru-a-primi-statutul-de-tara-candidata-la-ue/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW