Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


MAI, ultimele date despre coronavirus: 26 de români se află în carantină / peste 2 000 de persoane sunt monitorizate / Miercuri sunt negociate ofertele pentru termoscannere

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 februarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat faptul că până în acest moment nu există nici un cetățean român infectat cu coronavirus. În schimb, 26 de persoane se află în carantină, iar alți 2 077 de români sunt monitorizați la domiciliu.

La Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș sunt analizate probele a 32 de persoane care locuiesc în zonele prin care cetățeanul italian infectat cu coronavirus a trecut în perioada în care s-a aflat în România.

Conform ultimelor date, coronavirusul s-a răspândit la mai mult de 80 000 de persoane de pe tot Globul și a provocat aproape 2 700 de decese.

4 persoane izolate au părăsit domiciliul

În cursul zilei de miercuri au fost înregistrate două dosare penale pentru infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Conform surselor mainnews.ro, 4 persoane au părăsit domiciliul cu toate că trebuiau să stea izolate.

137 de apeluri la 112 de teama coronavirusului

MAI mai precizează că în ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la 112, cele mai multe provenind din București, respectiv 44, în care au fost semnalate simptome specifice pneumoniei virale.

„Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență„, se mai arată în mesajul transmis de MAI.

Peste 300 000 de români se află în focarele din Italia

În nordul Italiei, respectiv în regiunile Lombardia, Veneto, Emilia, Romagna, Lazio și Piemont, au fost înregistrate până la această oră 7 decese și peste 200 de cazuri de îmbolnăviri.

Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, autoritățile precizează că în regiunea Lombardia trăiesc aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

10 oferte pentru scanere termice

În ceea ce privește achiziția de echipamente specifice combaterii și prevenirii epidemiei, miercuri dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor, 10 oferte pentru scanere termice.

Negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile. În total, 35 de termo-scannere vor fi montate în aeroporturile din România.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că procedura de achiziție a termoscannerelor are caracter de urgență, motiv pentru care vor fi cumpărate dispozitivele care pot fi livrate cel mai rapid

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW