Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Mai puține autobuze și tramvaie care circulă în București, începând de luni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 martie 2020 Etichete: , , ,

Liniile de transport în comun din regiunea București Ilfov vor funcționa cu parc redus de vehicule, începând de luni, 23 martie 2020. STB menționează că nicio linie urbană sau regională nu va fi suspendată sau desființată.

„Liniile de transport în comun urban si regional, din Regiunea București – Ilfov, vor funcționa cu parc redus de vehicule, treptat, din 23 și 24 martie 2020„, anunță ​Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

Decizia vine ca urmare a faptului că oamenii au început să evite să circule cu mijloacele de transport în comun. Astfel, STB va reduce cu 25% numărul de autobuze și tramvaie care circulă în București. De asemenea, de marți, Serviciul Transport Voluntari SA va reduce cu aproximativ 15% numărul vehiculelor.

„Având în vedere cererea redusă de transport public înregistrată în ultima perioadă, precum și măsurile de protejare a populației, care se impun pentru punerea în aplicare a Decretului Președintelui României nr. 195/16.03.2020, Societatea de Transport București STB SA va reduce, din data de 23.03.2020, cu până la 25%, parcul alocat pentru traseele urbane si regionale, iar Serviciul Transport Voluntari SA va reduce cu aproximativ 15% numărul vehiculelor alocate pe liniile regionale, începând cu 24.03.2020”, transmite STB.

STB mai menționează că numărul vehiculelor care circulă în zilele de week-end rămâne neschimbat.

De asemenea, nicio linie urbană sau regională nu va fi suspendată sau desființată, cu excepția liniei regionale R430 (cu traseul cuprins între terminalele „Păcii” și „Cartier Militari”), care va fi suspendată începând de luni.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *