Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Mai pot beneficia părinții de zile libere plătite pe durata suspendării cursurilor sau în vacanță? Cele mai recente prevederi

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 octombrie 2021

Părinții care trebuie să supravegheze copiii, cei mai mici de 12 ani, în cazul în care cursurile sunt suspendate pot beneficia de zile libere plătite, la fel ca în primul an al pandemiei, așa cum s-a stabilit recent, prin Ordonanța nr. 110/2021. Astfel, Guvernul a reglementat că pentru anul școlar în curs se acordă același tip de sprijin pentru părinți cu cel care a fost în vigoare în 2020, însă pe durata vacanțelor școlare, măsura nu se aplică.

Ordonanța 110/2021 prevede că zilele libere se acordă obligatoriu de către angajator numai unuia dintre părinți, în cazul familiilor care au copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 de ani înscriși într-o unitate de învățământ sau într-o unitate de educație timpurie. Pentru a putea fi acordate zile libere, locul de muncă ocupat de părinte trebuie să nu permită munca la domiciliu sau telemunca, explică Irina Marinescu, director PwC România. Mai multe detalii pe Gândul.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW