Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Mai mulți pompieri care au participat la stingerea incendiilor din Franţa, avansaţi la excepţional

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 30 august 2022

 Mai mulți pompieri care au participat la stingerea incendiilor din Franţa au fost înaintați în grad, la excepțional. Este vorba despre cei 10 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamț, dar și pompierii din cadrul ISU Mureș.

„La Târgu Mureș (…) a avut loc evenimentul prilejuit de celebrare și recompensare a activității excepționale a pompierilor români care s-au remarcat în cadrul misiunilor internaționale din anul în curs. (…) cu prilejul celebrării întoarcerii pompierilor salvatori în țară, ministrul afacerilor interne, domnul Lucian Bode a oferit comandantului modului, colonel Cristian Mihai Buhăianu din cadrul ISU Mureș, “Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”, pentru profesionalismul de care a dat dovadă în conducerea detașamentului de pompieri care a acționat la stingerea incendiilor din Republica Franceză.

Totodată, pentru merite deosebite în îndeplinirea misiunii internaționale de protecție civilă în Franța, șeful DSU, dr. Raed Arafat a înmânat Emblema de Onoare a DSU pompierilor salvatori care au participat la misiunea externă de protecție civilă în scopul limitării incendiilor de vegetație din Franța dar și celor care au obținut locuri fruntașe la competiția internațională de descarcerare și prim ajutor Holmatro Rescue Challenge.

În semn de recunoștință pentru munca depusă și rezultatele obținute, salvatorii români au fost înaintați în grad, la excepțional”, a anunțat ISU.

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, a menționat că salvatorii au reprezentat Romania cu onoare, au fost adevărați ambasadori ai României și au realizat pentru România ceva ce va rămâne foarte mult timp în memoria prietenilor noștri francezi și greci.

De asmenea, și cei 10 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, care au participat la misiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie din Franţa, au fost avansaţi la excepţional.

Cei doi ofiţeri şi opt subofiţeri au vârste cuprinse între 22 ani şi 42 ani şi se află la prima lor misiune internaţională.

Foto: ISU Mureș

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW