Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mai mulți membrii Pro România au venit în PNL. Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu ajung la mecanismul de conducere al liberalilor/Orban, total împotriva traseismului politic, în urmă cu 3 ani

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Luni, în urma ședinței Biroului Executiv al PNL, președintele Ludovic Orban a anunțat că liberalii i-au primit în partid pe câțiva parlamentari care au plecat din Pro România, formațiune condusă de Victor Ponta.

„Eu un pas normal. Au luat această decizie de a veni în PNL și să rămână de partea sănătoasă a mediului politic, nicidecum să rămână rătăciți pe la ușile PSD”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței BEX.

Printre aceștia se numără  și Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu, foști prim-vicepreședinți și membri fondatori Pro România, care au fost sancționați de Ponta după ce a votat în Parlament învestirea Guvernului Orban.

Daniel Constantin, alături de Sorin Câmpeanu, vor face parte din structurile de conducere a PNL-ului, conform anunțului lui Ludovic Orban.

„La nivel naţional, vor fi cooptaţi în structurile de conducere domnul rector Sorin Câmpeanu şi cu domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin”, a adăugat Ludovic Orban.

Pe 20 decembrie, cei doi și-au anunțat demisiile din partidul condus de Victor Ponta, alături de mai mulți parlamentari și lideri de organizații județene.

Constantin şi Câmpeanu au fost suspendaţi din partid de Victor Ponta,  pentru că s-au opus opțiunii Pro România și au votat învestirea Guvernului PNL.

Printre cei care au aderat deja la PNL se numără deputații Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu, Damian Florea, Liviu Balint și Mircea Banias.

Mai mult de atât, urmează ca o parte din filialele Pro România din țară, cu tot cu cu liderii lor, să treacă la PNL. Printre acestea se numără organizațiile Dâmbovița, Olt, Sibiu, Hunedoara, precum și mai multe organizații de sector din București.

Luni, în cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL, a fost aprobat „protocolul de înglobare a grupului Social-Liberal”.

Cine sunt cei care pleacă din Pro România și vin la PNL

Daniel Constantin – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România
Sorin Mihai Cîmpeanu – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România
Mircea Banias – Deputat, Vicepreședinte PRO Romania şi Coordonator Constanța
Damian Florea -Fondator, Deputat, Coordonator Ilfov
Liviu Balint – Deputat, Coordonator Sălaj
Georgian Pop – Deputat (rămâne deputat independent)
Răzvan Mitu – Fondator, Vicepreședinte PRO România și Coordonator București
Cristian Cosmin – Fondator şi Vicepreședinte PRO România
Raluca Haliţ – Fondator PRO România, Coordonator Tineret București
Georgică Dumitru – Coordonator Dâmboviţa
Marius Sanfirişcă – Coordonator Hunedoara
Silvian Dan – Coordonator Olt
Gigi Danuț Feţeanu – Coordonator Sibiu
George Manciu – Coordonator Sector 2
Letiţia Stoian – Coordonator Sector 4
Dan Marian – Coordonator Sector 5

Ludovic Orban, în 2017: Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic

Pe vremea când PNL se afla în opoziție, mai exact în 2017, liberalii aveau intenția să depună un proiect de lege de „combatere a traseismului politic”, prin care parlamentarii să-și piardă mandatul dacă pleacă din partidul din care făceau parte atunci când au fost aleși în funcții.

„Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şi cred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne priveşte pe noi, vom iniţia un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi, să îşi piardă mandatul. (…)Dacă e neconstituţional, să se pronunţe Curtea Constituţională. Ceea ce mă priveşte pe mine ca om care fac parte din societatea românească, ca om care se întâlneşte în fiecare zi cu cetăţenii români şi care ştiu foarte bine ce gândesc oamenii, fenomenul traseismului politic trebuie oprit pentru că el este de fapt o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ şi a democraţiei în România. De-a lungul timpului s-au constituit Guverne care în votul care exista în spatele parlamentului nu aveau nici 35%”, spunea Ludovic Orban, pe 28 august 2017.

Reamintim faptul că grupul PNL nu dispune de o majoritate în Parlament.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/mai-multi-membrii-pro-romania-au-venit-in-pnl-daniel-constantin-si-sorin-campeanu-ajung-la-mecanismul-de-conducere-al-liberalilor/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/mai-multi-membrii-pro-romania-au-venit-in-pnl-daniel-constantin-si-sorin-campeanu-ajung-la-mecanismul-de-conducere-al-liberalilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *