Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Mai mulți medici de la Spitalul Floreasca protestează în apărarea lui Mircea Beuran/ Bogdan Oprița: Aceste persoane au dreptul să protesteze

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Mai mulți medici de la Spitalul Floreasca din București îi iau apărarea chirurgului Mircea Beuran printr-o scrisoare deschisă unde anunță că întrerup activitatea. Protestul medicilor vine ca urmare a demiterii medicului din funcția de șef al secției de chirurgie.

Un număr de 25 de medici chirurgi au semnat comunicatul prin care îi iau apărarea chirurgului Beuran.

În urma raportului cercetării administrative efectuat de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București, ca urmare a tragediei din data de 22.12.2019, când o pacientă a luat foc pe masa de operație și a suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală, ministrul Sănătății l-a demis pe Mircea Beuran din funcția de șef al secției de chirurgie.

Din document reiese că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Potrivit raportului, medicul Mircea Beuran, în calitate de șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției.

În urma acestui eveniment, conducerea Spitalului de Urgență Floreasca a luat decizia de a-l demite pe Mircea Beuran din funcția de șef al Secției Clinice de Chirurgie III.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița, a transmis că medicii și asistentele care au întocmit această scrisoare au dreptul să protesteze, însă nu cunoaște faptul că ar fi spus că întrerup lucrul.

Au rezultat o serie de nereguli care au dus la elabora unei concluzii care au dus la demiterea domnului profesor Beuran din funcția de șef al secției de chirurgie. Este o scrisoare de protest întocmită de un număr de medici și asistenți din Floreasca, fără îndoială că aceste persoane au dreptul să protesteze, mai departe nu cunosc faptul că ar fi spus că întrerup lucrul. Atragem atenția că trebuie să respecte prevederile legale, de asemenea, cred că înainte de a protesta, colegii noștri trebuie să ia act de rezultatele acestei anchete interne și despre modul în care s-au petrecut faptele ca atare. Vorbim despre nerespectarea procedurilor operaționale în folosirea acelui echipament, un eveniment combustionat. Echipamentele au contracte de service iar în blocul operator unde s-a făcut acea intervenție echipamentul era nou”, a transmis doctor Bogdan Oprița.

Sursă foto: bucurestiul.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW