Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Mai mulți hackeri români, arestați pentru atacuri cibernetice / Instituțiile din domeniul sănătății, ținta principală a grupării

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2020 Etichete: , , ,

SRI avertizează că, începând cu luna ianuarie 2020, o grupare de hackeri români ar fi atacat mai multe site-uri ale unor instituții din România, cu scopul de a promova anumite mesaje. Atacurile ar fi fost îndreptate, în special, către domeniul sănătății. Membrii grupării au fost arestați preventiv.

O grupare de hackeri români ar fi coordonat atacuri cibernetice asupra unui număr de website-uri ce aparțin de anumite instituții din România, potrivit Buletinului Cyberint, realizat de SRI.

Atacurile ar fi fost îndreptate, în special, către domeniul sănătății, punând în pericol capacitatea de funcționare a instituțiilor ce joacă un rol central în gestionarea pandemiei de coronavirus.

Membrii grupării au fost arestați preventiv, după ce organele de urmărire penală au efectuat o serie de percheziții domiciliare.

Începând cu luna ianuarie 2020 au fost identificate mai multe atacuri cibernetice de tip defacement și SQL Injection asupra mai multor website-uri ale unor instituții din România, realizate de către o grupare de hackeri autohtoni. Motivația acestei grupări este una ideologică, scopul fiind de a promova mesaje prin intermediul atacurilor cibernetice.

În urma investigațiilor derulate de instituțiile abilitate, a fost stabilit faptul că entitatea hacktivistă a derulat și acțiuni premergătoare infectării cu ransomware și remote acces trojan a unor instituții publice, cu precădere din domeniul sănătății.

În contextul epidemiologic actual, materializarea unei astfel de intenții ar fi putut afecta grav capacitatea de funcționare a instituțiilor vizate, cu rol central în gestionarea crizei.

Astfel, organele de urmărire penală au dispus percheziții și arestarea preventivă a membrilor grupării, prevenind materializarea intențiilor acestora, în caz contrar, generând, atât prejudicii de imagine pentru victimele atacurilor cibernetice, cât și disfuncții în activitatea derulată de acestea”, potrivit Buletinului Cyberint, publicat de SRI.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW