Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mai multe organizații și fundații care promovează drepturile copilului, decorate de Iohannis

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 1 iunie 2023 Etichete: , , , , , ,

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat mai multe organizaţii şi fundaţii, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, pentru profesionalismul, dăruirea şi altruismul de care au dat dovadă în întreaga activitate desfăşurată în beneficiul copiilor din România, transmite Administrația Prezidențială.

Astfel, șeful statului a a conferit, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Comandor Organizaţiei Salvaţi Copiii România, Fundaţiei World Vision România, Fundaţiei HOSPICE „Casa Speranţei”, Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF România, menționează sursa citată.

„Preocuparea pentru bunăstarea şi viitorul tinerilor reprezintă o responsabilitate a întregii societăţi. De aceea, merită recunoscute public şi promovate implicarea şi dedicarea celor care obţin rezultate remarcabile în protejarea şi susţinerea copiilor”, a transmis președintele Iohannis.

Cum a devenit 1 iunie Ziua Internațională a Copilului

Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferinţa mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva. Decizia instituirii unei zile pentru protecţia copiilor a fost adoptată de către Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfăşurată la Moscova. Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie, atât în România, cât și în alte 50 de țări, prin diverse acțiuni socio-culturale. În România, ziua de 1 iunie a devenit liberă prin lege, din 2016.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii